wpfd46935f_67.jpg
wp64d9332d.png
wp1bafe8bb.png
wp5a83631d.png

Afhankelijkheid van alcohol

 

Heb je een alcoholvraagstuk, dan heb ik de expertise in huis om jou te begeleiden. Waarbij het vooral zal gaan om het ontwarren van de chaos en het omgaan met afhankelijkheid. Je maakt concrete stappen op weg naar verandering.

 

Overmatig alcoholgebruik kan van grote invloed zijn op je gezondheid en je functioneren ten opzichte van anderen, je relatie, gezin. Vaak komt ook je functioneren op het werk onder druk te staan. Alcohol is een middel dat sociaal geaccepteerd is en soms zelfs ‘een must’.

De uitdrukking: ‘Doe toch gezellig mee’ kennen we allemaal.

Er ontstaat een bepaalde gewenning waar je maar moeilijk van kunt loskomen. Je lijkt de greep kwijt te raken op je alcoholgebruik en de invloed die dit heeft op je leven.

Hier verandering in brengen is een hele klus. Dit vraagt motivatie en doorzettingsvermogen van zowel jezelf als je omgeving.

 

De begeleiding is gericht op het verkrijgen van inzicht in de betekenis van je alcoholgebruik. Je kunt dan uiteindelijk de beslissing nemen om je leven weer in eigen hand te nemen. Mijn aanpak richt zich zowel op gedragsverandering als op de achterliggende oorzaken.

Wij kijken daarbij naar verschillende gebieden die van invloed zijn.

Jij in relatie tot:

  1. je wens tot verandering; wat heb jij nodig om deze verandering te realiseren
  2. je omgeving: de huidige situatie en je omgeving en waar kom je vandaan (je gezin van herkomst)
  3. je gedachten, overtuigingen en persoonlijke ervaringen die je gebruik beïnvloeden
  4. jouw leefstijl

 

Je partner of een andere belangrijke persoon kan in de begeleiding worden betrokken. Zij krijgen inzicht in hun rol, in relatie tot jou en je gebruik en hoe deze te veranderen.

Ook kunnen zij voor persoonlijk advies en begeleiding bij mij terecht.

 

 

 

“ Je teveel zorgen maken over de weg die je moet gaan, maakt soms dat je vergeet te beginnen met lopen.”

wpb8b2cf29_0f.jpg